A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Гладківський старостинський округ
Голопристанської міської ради

Попереджувальні заходи щодо розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19)

Дата: 17.03.2020 16:24
Кількість переглядів: 253

Шановні мешканці Гладківської ОТГ!

 

Згідно рішення Херсонської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  (протокол № 12 від 16.03.2020р.) впроваджено ряд попереджувальних заходів щодо розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19), які вводяться з 17.03.2020 по 3.04.2020 року.

А саме:

• Призупинити діяльність наступних об’єктів (на час карантину):

 

-  установи сфери послуг та торгівлі (крім он-лайн послуг). Дозволено лише діяльність продуктових магазинів, супермаркетів та аптек з обмеженою кількістю людей, яка може одночасно перебувати у приміщенні. Працівникам цих закладів при обслуговуванні керуватися засобами індивідуального захисту з дезінфекційною обробкою відкритих поверхонь:

- промислових та сільськогосподарських ринків;

- перукарні, установи побутового обслуговування (салони краси);

- заборонити надання планової стоматологічної допомоги у всіх стоматологічних закладах усіх типів форм власності;

• Дозволити діяльність наступних об’єктів через он-лайн замовлення чи телефоном: для закупівлі всіх інших груп товарів (господарські та будівельні магазини) можуть приймати замовлення он-лайн або телефонним зв’язком, аби здійснювати доставку.

В штатному режимі продовжують роботу з дотримання протиепідемічних заходах:

- поштові відділення;

- автозаправні станції;

- станції технічного обслуговування.

• Перевезення громадян в транспортах загального користування здійснювати лише відповідно до паспортної кількості посадкових місць.  

• Рекомендувати роботодавцям організувати дистанційну роботу для працівників старше 55 років та осіб, які мають хронічні захворювання.

Також звертаюсь до родичів, знайомих, сусідів людей похилого віку. Враховуючи, що ці люди знаходяться в групі ризику летального розвитку хвороби, прошу обмежити на час карантину їх перебування в людних місцях. Допоможіть їм придбати продукти, ліки, заплатити онлайн комунальні послуги.

Прохання обмежити відвідування громадських місць. Керівникам установ і закладів рекомендовано по можливості перейти на дистанційний метод роботи, щоб зменшити скупчення людей.

При виникненні будь яких симптомів хвороби  телефонуйте своєму сімейному лікарю, не біжіть відразу в лікарню, самоізолюйтесь і чекайте лікаря. При нагальній потребі вийти з дому користуйтеся  медичними масками.

Утримайтесь від поїздок в громадському транспорті, тим паче автобуси будуть наповнюватись тільки по кількості сидячих місць.

Прохання підприємцям по можливості організувати доставку товарів за телефонним замовленням.

Не панікуємо, все під контролем, усвідомлюємо, що ці профілактичні тимчасові обмеження введені  з метою попередження розповсюдження інфекції по всій країні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора