A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Гладківський старостинський округ
Голопристанської міської ради

 УДМС Херсонщини попереджає: порушив міграційне законодавство – неси відповідальність

Дата: 18.05.2021 10:14
Кількість переглядів: 128

 УДМС Херсонщини попереджає: порушив міграційне законодавство – неси відповідальність

 

     Управління Державної міграційної служби України в Херсонській області нагадує іноземцям та особам без громадянства: перебуваючи на території України, необхідно дотримуватися норм міграційного законодавства.
     Трапляється, що громадяни інших держав порушують встановлені правила перебування на території України. За це передбачена адміністративна відповідальність згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення, стаття 203, штраф від ста (1700 грн) до трьохсот (5100 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Також іноземці-правопорушники можуть бути примусово повернуті або примусово видворені до країни походження або третьої країни відповідно до положень статей 26 і 30 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства»:


1. ст. 26 «Примусове повернення іноземців та осіб без громадянства» застосовується до іноземців, які порушують законодавство про їх правовий статус або суперечать інтересам національної безпеки України, охорони громадського порядку, або охорони здоров’я, захисту прав і законних інтересів громадян України.

     У зазначених випадках рішенням про примусове повернення в’їзд в Україну може бути забороненим строком на 3 роки.

2. ст. 30 «Примусове видворення іноземців та осіб без громадянства» застосовується на підставі рішення суду у випадках невиконання без поважних причин рішення про примусове повернення в установлений строк. Також ця стаття застосовується, якщо є обґрунтовані підстави вважати, що іноземці або особи без громадянства ухилятимуться від виконання такого рішення.

     Іноземцям та особам без громадянства, зазначеним у статті 30, буде заборонено в’їзд в Україну строком на 5 років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора