A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Гладківський старостинський округ
Голопристанської міської ради

Шановні жителі Гладківського старостинського округу (сіл: Гладківка, Рідна Україна, Таврійське,Великий Клин)! Зверніть увагу!

Дата: 27.10.2021 16:33
Кількість переглядів: 1010

Згідно з додатком до Типових правил благоустрою території населеного пункту (далі - Типові правила), прилегла територія – це не менше 20 метрів від межі земельної ділянки та до проїжджої частини вулиці. Сюди входять двори, тротуари, майданчики, покриття проїжджої частини та інше.  

Тож хто має утримувати цю територію – господар садиби чи орган місцевого самоврядування? У Типових правилах, що набули чинності у лютому 2018 року, є чітка відповідь на це питання: «Благоустрій присадибної ділянки та прилеглої до присадибної ділянки території здійснюється власником або користувачем цієї ділянки». 

Таким чином громадяни, згідно статті 17 Закону України ”Про благоустрій населених пунктів”, зобов’язуються:

- утримувати в належному стані об'єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також прилеглі до цих об'єктів території (тротуари, зелені насадження, огорожі тощо);

- не порушувати права і законні інтереси інших суб'єктів благоустрою населених пунктів;

- на об’єктах благоустрою (їх частинах), що перебувають у їх власності або користуванні, регулярно знищувати бур’яни, скошувати траву висотою більше 10 см, проводити боротьбу зі знищення карантинних рослин, залишки рослинності прибираються в день проведення робіт;

- не допускати складування будівельних матеріалів, побутових відходів, зрізаного гілля, залишків рослинності поза власною земельною ділянкою;

- допускати на об’єкти благоустрою, що перебувають у їх власності або користуванні, аварійно-рятувальні та інші служби для здійснення заходів щодо запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;

- відшкодовувати в установленому порядку збитки, завдані порушенням законодавства з питань благоустрою населених пунктів.

Так, порушеннями правил благоустрою вважаються: неналежний санітарний стан територій, влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на прилеглій та дворовій території, самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, об’яв, несвоєчасне косіння об`єктів рослинного карантину, забур’яненість тощо.

У разі порушення громадянами державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, передбачається адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від двадцяти (340 грн) до вісімдесяти (1360 грн)  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора