A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Гладківський старостинський округ
Голопристанської міської ради

Звіт старости за 2021 рік.

Дата: 01.12.2021 16:55
Кількість переглядів: 229

Шановна громадо! Пройшов рік нашої роботи в нових умовах. Сьогодні звітуватиму про свою роботу , як староста. Перш за все , хочу виловити подяку жителям наших населених пунктів за співпрацю та розуміння. В народі кажуть: «Один в полі не воїн», саме ,завдяки вашій підтримці та розумінню ми прожили цей рік без великих неприємностей.

Гладківський старостинський округ включає в себе чотири населених пункти Голопристанської громади. Загальна чисельність населення 5529 осіб.

В старостинському окрузі працюють:

-діловод (реєстрація місця проживання та ін.)

-інспектор (проводить роботу по військовому обліку та благоустрою населених пунктів)

- інспектор (оформлення пільг та допомог)

- фахівець з соціальної роботи (обслуговує територію Гладківського та Малокопанівського старостинського округу)

- землевпорядник.

Я, як староста та член виконавчого комітету , беру участь у засіданнях сесії. Виконую доручення міської ради, її виконавчого комітету.

Прийом громадян проводжу по місцю роботи, в межах робочого часу та в позаробочий час ,за місцем проживання жителів населених пунктів.

- щодня з 8.00 до 17.00 год. здійснюю прийом громадян, які звертаються з проблемами різного характеру. Надаю рекомендації та консультації. Особистий прийом громадян дає змогу контролювати стан дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти, фізичної культури та спорту, житлово – комунального господарства, реалізації ними права на працю та медичну допомогу;

- веду облік пропозицій членів громади з питань соціально-економічного та культурного розвитку населених пунктів - соціального, побутового та транспортного обслуговування. Усім громадянам, які звернулись за особистою консультацією , надано необхідну інформацію та перелік необхідних документів, контактні телефони, адреси.

Жителі населених пунктів беруть участь в соціально-економічному та культурному житті старостату. Надаються пропозиції щодо ремонту доріг комунальної власності, вуличного освітлення, благоустрою населених пунктів.

Проводиться впорядкування : подвір’їв господарств жителів населених пунктів, зупинок, установ, підприємств та прилеглих до них територій, узбіччя під’їзних доріг, пам’ятних місць населених пунктів. Організовано підвезення скрапленого газу ,в балонах , для жителів Гладківського старостинського округу. Відновив функціонування стоматологічний кабінет в селі Гладківка.

Важливою проблемою, що турбувала жителів села Таврійське , було відсутність аптеки. На сьогоднішній день - це питання вирішено.

За звітний період , на території населених пунктів проведено наступні роботи з благоустрою:

- косметичні роботи пам’ятників (зокрема ,було пофарбовано без виключення всі обеліски та огорожі біля них);

- пофарбовано місця торгівлі;

- здійснюється прибирання на кладовищах;

- здійснюється покіс трави на території старостинського округу ;

- проведено вирубку сухих та аварійних дерев;

- насаджено дерева (берези та ясени);

- проводиться роз’яснювальна робота з населенням , щодо благоустрою прилеглих територій.

Здійснюється облік, ведення, зберігання погосподарських книг.

За звітний період видано довідок різного характеру: 1560, інспектором оформлюються субсидії на тверде паливо, оформлюється допомога малозабезпеченим сім’ям, допомога при народженні дитини, допомога на дітей одиноким матерям, оформлено соціальну допомогу пенсіонерам , у яких не вистачає необхідного стажу.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Голопристанської міської ради від 27 січня 2021 року «Про затвердження Порядку надання компенсації перевізникам за перевезення окремих пільгових категорій громадян старостинських округів Голопристанської міської ради», з квітня місяця видано 1837 талонів на проїзд пільговим категоріям громадян.

Виконую нотаріальні дії в межах своєї компетенції : надано 60 послуг з нотаріальних дій (заповіти та довіреності).

На території Гладківського старостинського округу знаходиться два будинки сімейного типу, в яких проживає 15 дітей, чотири прийомні сім’ї та одна патронатна родина. Велика увага приділяється сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Разом з фахівцем з соціальної роботи систематично проводяться виїзди в проблемні родини. За 12 місяців здійснено більше 55 виїздів. За період роботи з однієї родини було вилучено дітей на проживання до батька, оскільки, мати зловживає алкоголем. Проведено роботу з родиною, яка опинилася в складних життєвих обставинах.

Соціальні робітники обслуговують 13 одиноких пристарілих громадян, які потребують стороннього догляду.

Здійснюю виїзди з дільничним, який закріплений на нашій території.

На постійне проживання, а саме до КЗ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ГОЛОПРИСТАНСЬКИЙ ГЕРІАТРИЧНИЙ ПАНСІОНАТ», оформлено одиноку громадянку села Великий Клин.

Систематично приймаю участь в культурних заходах, що відбуваються на території старостату, зокрема:

- Свято Миколая,

- Новорічне свято,

- День Перемоги,

- Масляна,

- «Кавунове диво»,

- «Купальські Зорі»,

- Свято 8 Березня,

- День Захисту Дітей,

- Спільний випускний трьох ЗЗСО Гладківського та Молокопанівського старостинського округів,

- День людей похилого віку,

- День села в селі Таврійське,

- День села в селі Великий Клин.

Протягом року ,мала можливість привітати довгожителів та призовників.

Проводилися зустрічі голови громади Олександра Бабича з жителями населених пунктів. Неодноразово відбувалися зустрічі з колективами. Співпрацюю з директорами та колективами ЗЗСО та ЗДО Гладківського старостинського округу.

Новим для наших закладів загальної середньої освіти стало, в цьому році, виділення коштів з місцевого бюджету на безкоштовне харчування учнів початкових класів. Виділено кошти для встановлення огорожі та пожежної сигналізації в закладах освіти. Оновлено обладнання на харчоблоках.

По Гладківському старостинському округу проведено поточний ямковий ремонт дорожнього покриття вулиць Миру, Шкільної в с. Гладківка та вулиць Лісної, 1 Травня, Миру, Покришева, Інтернаціональноії,Вишневої та Виноградної в с. Таврійське на загальну суму 507,9 тис. грн. Надано трансферт комунальному підприємству «Явір» ,на оплату за електроенергію вуличного освітлення сіл Гладківка, Таврійське, а також на виплату заробітної плати електрику – разом 129,5 тис. грн. Придбано вапно, фарби для благоустрою території на суму 1,3 тис. грн. Перераховано кошти за упорядкування архівних справ за минулі роки – 5 тис. грн. Виплачено заробітну плату звільненим працівникам сільської ради – 332,7 тис. грн. Здійснено капітальний ремонт огорожі Таврійської ЗОШ (615,9 тис. грн), Гладківської ЗОШ (437,1 тис. грн). Встановлено пожежну сигналізацію у Таврійській ЗОШ (657,3 тис. грн), Гладківській ЗОШ (1201,7 тис. грн). Придбано обладнання для Нової української школи – 188,9 тис. грн, для інклюзивної освіти – 61 тис. грн. Придбано мотокосу та бензопилу.

Нічого я б не змогла зробити без своєї команди! Працівники старостату щоденно відданно працюють для нашого населення!

Висловлюю слова вдячності міському голові, робітникам всіх установ та закладів, депутатам, підприємцям, фермерським господарствам, керівникам підприємств, учням закладів освіти, батьківським комітетам, жителям населених пунктів старостату, всім, хто докладає зусиль для покращення життя нашої громади. Жодного разу я не отримала відмови від наших односельців , до яких зверталася за допомогою у вирішенні тих чи інших питань.

Тож давайте поважати їх працю та долучатися до добрих справ для покращення життя в наших селах.

Готуємося до Нового року!!!!!! Вірю в краще….???????? Здоров’я всім нам і терпіння один до одного!

https://www.youtube.com/watch?v=p2ZqrJtnyMw


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора