A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Гладківський старостинський округ
Голопристанської міської ради

Мій край – колиска слова і зерна

Дата: 22.02.2018 20:24
Кількість переглядів: 264

Село моє, ти – пісня гомінка,

І хай тобі ласкаво світять зорі

Н.Коломієць

Мій край – колиска слова і зерна

У Гладківці стало традицією кожного року відзначати у жовтні день села.

Цього року свято співпало з Покровом Пресвятої Богородиці та Днем захисника Вітчизни.

День видався сонячним, теплим. Саме святкування почалося з конкурсів та змагань на центральній площі села та шкільному стадіоні.

Найбільше охочих  виявилося взяти участь у змаганнях з футболу та

конкурсах на кращу страву.

Конкурс «Перетягування канату»

Дуже цікавою та яскравою була виставка творчості майстринь Дубицької Уляни та учениці 10-А класу Гладківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Михальченко Світлани.  

Свято продовжилося у сільському Будинку культури. Зі словами привітання до односельців звернулася заступник голови ОТГ Ткаченко Вікторія Сергіївна. Вона наголосила, що запорука успіху об’єднаної громади – злагоджена робота всієї команди ОТГ, тільки спільними зусиллями можна перебороти всі труднощі, зробити так, щоб село процвітало. Побажала всім мирного неба, злагоди, благополуччя.

Головним на святі стало вшанування жителів села – від найменшого до найстаршого. Поздоровили тих, хто народився цього року, тих хто, створив сім’ю, а також вшанували найстаріших жителів села Передерія П.П. та Козлову В.Т. Привітали пари, які цього року святкують срібне весілля. Усі отримали подарунки.

Дуже зворушливим було привітання учасникам бойових дій. Зал стоячи аплодував односельцям, які ризикуючи своїм життям, захищали цілісність держави, мир.

Від імені учасників АТО виступив Борейко С.В. і запевнив, що вони завжди готові захищати мир і спокій. Їм вручили грошові премії.   

Наше село дуже гарне. Багато дворів потопає в квітах. Були відзначені найкращі господині:  Ганоцька К.І., Бурнишева В.І., Миргорордська Г.В. Їм також вручено подарунки.

На мешканців села чекав святковий концерт, який рганізували та провели директор КЗ «Гладківський Будинок культури» Діденко О.Б. та педагог-організатор Гладківської ЗОШ І-ІІІ ступенів – Діденко-Ігнатенко Ю.П. 

Переповнений зал із захопленням сприймав виступи сім’ї Діденко, Вокальний ансамбль «Черемшина» вихованців Гладківської ЗОШ та дитячого садка.

Після закінчення концерту, який тривав майже три години, люди не думали розходитись по домівках, спілкувались, веселились до ночі. Лунали музика, сміх. Ніхто не сумував.

Традицію відзначати день села вирішили започаткувати села: Таврійське та Рідна Україна - населені пункти уже  об’єднаної Гладківської громади.

Мешканці села Таврійське із Вихованці Гладківської ЗОШ задоволенням зібралися на святковий концерт, що відбувся в центрі

Громада села Таврійське

села. Діти радісно сприйняли цю подію, адже навмисне для них було запрошено організаторів з розважальною програмою, де вони мали можливість покуштувати солодкої вати та пострибати на батуті.

Народний колектив «Тавричанка»

Також дуже цікавою та мальовничою була виставка творчості, а саме: вироби учнів Таврійської

ЗОШ І-Ш ступенів за керівництвом вчителя початкових класів Піманової Ольги Вікторівни; вишивки хрестом та вишиванок Рудакової Лідії Харитонівни,  Карпенко Олени В’ячеславівни. Було вшановано найстаріших та поздоровлено найменших жителів села, тих хто створив сім’ю.

Жителі невеличкого села Рідна Україна виявилися також дуже активними та творчими. Потішили своїх мешканців святковим концертом, конкурсами та куштуванням смачної каші.

Свято в Гладківській  об’єднаній громаді  було веселим та зворушливим. Після нього кожен поставить питання: «А що я зробив, щоб рідне село стало ще кращим?».

Тут, усе найкраще: солов’ї й калина

Тут все серцю рідне – сосни й молочай

Тут моя домівка і моя родина –

Клаптик України, мій Таврійський край

Вихованці Таврійського ДНЗ «Струмочок»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора